Design a site like this with WordPress.com
Per començar

L’Estat invertirà 55 milions en una gran biblioteca a Barcelona

El ministre de cultura, Miquel Iceta, celebra que s’hagi pogut desbloquejar el projecte i la consellera, Natàlia Garriga, diu que serà una peça fonamental pel país.


Està previst que les obres de la futura Biblioteca Pública de l’Estat a Barcelona, al costat de l’Estació de França, comencin ben aviat amb els treballs d’enderrocament parcial en els terrenys que l’acollirà. Les obres de construcció del nou edifici tindran una inversió de 55 milions, ha explicat aquest divendres en roda de premsa el ministre de Cultura, Miquel Iceta.

Els treballs d’enderroc duraran uns cinc mesos, amb la previsió que la construcció del nou immoble s’iniciï a finals de 2023 amb l’objectiu d’acabar-la en 2027, sumant-se així a la més d’una cinquantena existent.

Miquel Iceta, que ha celebrat el desbloqueig del projecte, ha subratllat el suport i compromís de les tres administracions -Govern, Generalitat i Ajuntament- per a desencallar-lo després de reactivar-se la comissió mixta de seguiment.

La biblioteca tindrà un cost estimat de 55 milions d’euros, en un edifici que de 16.000 metres útils, que triplica la superfície d’altres biblioteques provincials inaugurades recentment.

Al seu torn, la consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga, ha remarcat que els successius governs catalans han reivindicat al Govern la seva “obligació pendent” amb la ciutat amb aquesta biblioteca, una “peça fonamental” a la xarxa pública. S’ha mostrat convençuda que serà un dels equipaments culturals amb major impacte en la ciutadania i ha recordat que, en tenir les competències en arxius i biblioteques, Generalitat es farà càrrec del manteniment, la contractació i els temes organitzatius.

El tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ha recordat que el projecte de construcció de la biblioteca es va redactar en 2010, després de descartar-se la seva ubicació en el Mercat del Born, i ha subratllat que és una “assignatura pendent que s’ha esperat massa temps”.

Els espai de la futura biblioteca estaran dissenyats amb criteris d’accessibilitat, adaptabilitat, confort i sostenibilitat, i la part destinada a públic comptarà amb sales de lectura, sales d’informació, sala de premsa, sales multifuncionals, punts d’accés a Internet, zona d’exposicions i cafeteria.

Publicat per tastdecultura

Projecte personal de comunicació cultural

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: